ישנם אנשים לא מעטים אשר סולדים באופן מוחלט מהצמח ומטעמו, וזאת עקב הנטייה הגנטית לפיה עבור אנשים מסויימים טעם הכוסברה דומה מאוד לטעמו של סבון.
מקורו של צמח הכוסברה (או בכינויו העברי: "גד השדה") הינו באירופה, משם הופץ לכל העולם. בשיא צמחיתה עשויה הכוסברה להגיע לגובה 1 מטר. עלי הכוסברה ירוקים בהירים ופרחי הכוסברה לבנים קטנים דמויי אשכול. שורש הכוסברה הינו חום בהיר וסיבי ודומה מאוד לגזר.
לכוסברה ערכים תזונתיים חשובים מאוד, על כן ייתכן ושווה "לסתום את האף" וללעוס כוסברה לשם הבריאות...
הכוסברה כצמח מאכל• העלים והזרעים של הכוסברה משמשים למאכלים רבים בייחוד בסלטים ולרטבים. אכילת עלי הכוסברה לא דורשת הכנה מראש למעט שטיפתם במים.
• שורש הכוסברה ניתן לבישול ולאכילה.
• זרעי כוסברה שלמים או טחונים משמשים מרכיב עיקרי ברוטב קארי. עושים בזרעים אלה שימוש גם בלחמים מתוקים, מאפים, גבינות, נקניקים וכו'.
• הכוסברה מכילה ויטמין K המסייע ביצירת גורמי קרישה החיוניים בעת פציעה או חבלות, יעיל בפתרון בעיות של דלדול עצם ובעיות קרישה.
• החומר הפעיל בכוסברה הוא שמן נדיף (1%), שצבעו צהבהב שקוף. יש בכוסברה חומצה מאלית, טאנין וחומרים שמנוניים.
• זרעי הכוסברה מכילים סיבים תזונתיים, מנגן, ברזל ומגנזיום, עשירה בחומצה פולית, אשלגן ובטא קורטן.
• הכוסברה עשירה בפטרוכימיקל הנקרא קוריאנדרול הנחשב למסייע במניעת סרטן.
• הכוסברה מכילה ויטמין A החיוני לשמירה ולבריאות העור, חיזוק המערכת החיסונית, חיזוק העצמות וחיזוק הראייה. הכוסברה מכילה 613 מיקרוגרם ל- 100 גר' עלים, לצורך ההשוואה מדובר בכמות הגדולה פי 10 מעגבנייה ופי 4 מפלפל.
• כמות הסידן בכוסברה מקבילה ל- 2 כפות גבינה.
• גופינו צורך ואוגר במהלך השנים עודפים של מתכות ועופרת אשר עשויות לגרום לנזקים. כוסברה מסייעת בהפחתת רמת המתכות הכבדות בגוף ובשתן.
פורום נטורופתיה ותזונה טבעית תכונותיה של הכוסברה
• ממריצה ומחזקת
• משככת גזים
• אנטי סוכרתית
• אנטי דלקתית
• מעודדת הזעה
• מקררת
• משתנת
• מעודדת תאבון
• מפחיתה כולסטרול רע
• משמידה טפילי מעיים (סלמונלה)
• ריח רע מהפה
• ריח רע מאיברי המין
• כאבי מפרקים
• הרפיית שרירים
• הפרשות מיצי קיבה ומרה
• אנטי פטרייתי ואנטי בקטריאלי